Aktualitások a munka feltételeiben

Tájékoztatás

Kedves Kollegák! Tisztelt Tagjaink!

Sajnálatos az aktualitás, hogy kollégáktól kell végső búcsút vennünk, akik munkavégzés közben lettek rosszul, ill. sérültek meg. A gondos orvosi segítség ellenére sem tudták az életeket megmenteni.

A postai munka során akár hőséggel akár a hideggel való küzdelem kihívást, odafigyelést jelent a kollégáknak. A vonatkozó munkavédelmi szabályok betartatása és betartása fontos, hogy egészségkárosodás nélkül lehessen a munkát végezni.

Elkerülhetetlen, hogy a közvetlen vezetők és mi munkatársak is figyeljünk egymásra! A munkavégzés során soha ne fordulhasson elő végzetes rosszullét, a sérülés esetén legyen gyors a segítség!

Sokan jelentkeztetek a felhívásunkra, hogy együttműködjünk a napvédőkrém pilotjában, amit a forró napokon a hetekben végzünk együttműködve a Posta Munkavédelmi Osztályával. A Postás Szakszervezet biztosítja a napvédő krémek anyagi költségét annak érdekében, hogy a sok éve felmerülő kérést a pilot eredményével alá tudjuk támasztani és a vezetést döntésre bírjuk a juttatás biztosítása érdekében.

A mediterrán országokból kapott híradások alapján olyan távolinak és hihetetlennek tűnt a 35-40 C fokkal való élet, és most nekünk is a mindennapok kihívását jelenti munka és magánélet közben. Nemzetközi szervezetben levő tagságunkat is felhasználva kapcsolatba lépünk az érintett országok postás szakszervezeteivel, hogy az extrém időjárás idején történő foglalkoztatás szabályait megismerjük, ezen
tapasztalatok alapján javaslatot tegyünk a munkáltatónak, hogy kollégáink terheit csökkenteni tudjuk.

Tagjaink jelzése alapján akár az akadozó védőital ellátás, akár a klímaberendezések mielőbbi javítása érdekében íródott levelekben már megkereséssel fordultunk a munkáltató felé a munkafeltételekben történő pozitív változás érdekében.

Mielőbb megoldást kell találni a fenti problémák megoldása mellett a gépkocsik megfelelőségével egyetemben, hogy a munkavégzés minden feltétel biztosításával történhessen biztonságosan, szabályosan, pontosan. A munkáltatóval folytatott tárgyalások alkalmával ennek érdekében is mindent megteszünk, érvelünk a segítségetekkel.

Kérjük, hogy tartsátok be a munkavédelmi szabályokat, a munkaidőt, vigyázzatok egymásra, magatokra!

Jelezzétek az info@postasszakszervezet.hu emailcímen, ha bárhol, bármiben segíteni tudunk!

Postás Szakszervezet Elnöksége